top of page
  • Фото автораАндрій Кошара

Амфетаміновий психоз

Амфетаміновий психоз: що являє собою ознаки

Вживання амфетаміну стає причиною психозу, до того ж захворювання схоже на симптоми з параноїдною формою шизофренії. І тут на допомогу прийде лише наркологічний центр Київ. Цей стан протікає в абсурдному стані, з'являються галюцинації та з'являються перепади настрою. Якщо не лікуватися, у пацієнта розвивається недоумство.


До чого може призвести не звернення до центрів лікування наркоманії у Києві? Зазвичай у хворих з'являються найсерйозніші ускладнення приймання амфетаміну. Він може розвиватися в результаті тривалого зловживання стимулятором, проте зазвичай виникає і під час одноразового приймання великої дози компонентів.


Амфетамінний психоз є психічним розладом, викликаним інтоксикацією головного мозку. У пацієнта може порушитися свідомість завдяки обману почуттів або галюцинаціям.

Тривале приймання амфетаміну у підвищених концентраціях зазвичай стає причиною психозу, що триває приблизно 3 тижні. До того ж всі знають випадки, коли цей стан тривав близько 3 років і тривалість і після відмов від наркотичних засобів.


Деякі фактори, що підвищують ймовірність розвитку захворювання. Серед них зазначають:

  • підлітки;

  • фізичні хвороби;

  • безладне приймання наркотичних засобів.

Симптоми та ознаки


Симптоми психозу, коли вже потрібна термінова допомога наркозалежним, при зловживанні амфетаміном в основному сильно виражені. У пацієнта можуть спостерігатися:

  • Маячний стан;

  • галюцинація будь-якого типу;

  • надмірна збудливість;

  • різний настрій;

  • активність.

При амфетамінному психозі у пацієнта з'являється параноя. Людина виявляється дуже чутливою, а це зможе спровокувати виникнення справжніх галюцинацій, рідко – псевдогалюцинація. Але чутливі обмани виникають не завжди.


Людина при амфетамінному психозі зазвичай метушиться з одного кінця в інший, не здатна сидіти на одному місці. ЇЇ розмова йде про невиразне і стрімке.

Вперше зазвичай виявляються не всі симптоми захворювання, проте після подальшого зловживання наркотиками вони можуть посилитися. Виникає агресія, яку пацієнт неспроможна здійснювати контроль. Це небезпечно для себе та оточення, оскільки неможливо передбачити його подальшу дію.


Коли знижується амфетамінне сп'яніння, людина не може зрозуміти, що відбувалося з нею раніше. Настає депресія, коли хворий почувається дуже нещасним. Тоді наркологічний реабілітаційний центр Київ допоможе хворому впоратися із такою складною ситуацією.

Найскладніше діагностуються амфетамінні психози у пацієнтів, які страждають на шизофренію. Оскільки ці психічні відхилення мають схожі симптоми, виявити їх справжню причину важко. При цьому захворюванні обов'язково потрібно якнайшвидше звернутися за допомогою фахівців, які вчасно виявлять відхилення і приймуться за лікування.

У нашому центрі ви будь-якої доби можете отримати всю необхідну допомогу та підтримку. Телефонуйте зараз: тел. 067 101-47-57!

0 переглядів
bottom of page