top of page
  • Фото автораАндрій Кошара

Наслідки вживання канабісу

Марихуана (каннабіс) вважається одним із «легких наркотиків», тому деякі впевнені, що його регулярне і навіть тривале вживання є абсолютно нешкідливим. Проте існують дані досліджень, за якими наслідки вживання марихуани несприятливо позначаються здоров'я навіть роки. Лікування наркоманії у Києві від усіх видів наркотичних засобів проводиться анонімно.


Наслідки вживання канабісу


Попри те, що марихуана легалізована в деяких країнах, у цій сфері регулярно проводяться дослідження, що вивчають її вплив на організм. Вживання цього наркотичного засобу має вплив як в період його зловживання, так і в довгостроковій перспективі. Оскільки дим канабісу містить майже у 20 разів більше аміаку, ніж тютюновий дим, його вживання негативно позначається практично на всіх органах та системах організму.

  • Легені. Куріння марихуани має той самий вплив на дихальну систему, як і дим традиційного тютюну. За винятком того, що до її складу входить більш висока концентрація смол та аміаку, що є потужними канцерогенами. Згодом це може призвести до розвитку ХОЗЛ та інших хвороб легень. Реабілітаційний центр для наркозалежних Київ надає кваліфіковану цілодобову допомогу та лікування людям, залежним від канабісу.

  • Серце. Куріння марихуани несприятливо позначається на серцево-судинній системі і може бути причиною розвитку деяких патологій, включаючи прискорене серцебиття, порушення серцевого ритму, підвищення артеріального тиску.

  • Мозок. Вживання канабісу сприяє виникненню депресії, дратівливості, підвищеної збудливості. Однак численні дослідження показали, що марихуана, що застосовується у певному дозуванні, має протизапальну дію на мозок і ефективна при лікуванні хвороби Альцгеймера. Саме з цієї причини в деяких країнах канабіс продають в аптеках як лікарський засіб.

  • Сексуальність. Дослідження, проведені у 2014 році, підтвердили, що канабіс негативно впливає на репродуктивну систему чоловіків. Його регулярне вживання знижує кількість та активність сперматозоїдів на третину. Крім цього, марихуана може стати однією з причин виникнення еректильної дисфункції.

  • Психічне здоров'я. За регуляцію стресу в організмі людини відповідає ендоканабіноїдна система. До складу марихуани входять речовини (каннабіноїди), що мають розслаблюючий ефект на організм, що призводить до зниження тривоги, але водночас канабіс може викликати короткочасний психічний розлад, а в поодиноких випадках навіть параною та шизофренію.

Звернувшись до грамотних фахівців, можна уникнути виникнення подібних симптомів та отримати кваліфіковане лікування наркоманії Київ ціни невисокі.


Куди звернутися


Впоратися з проблемами, пов'язаними з вживанням наркотичних засобів, включаючи канабіс, допоможе лікування у центрі реабілітації наркоманів у Києві. Кваліфікована допомога наркозалежним надається як у плановому порядку, так і у разі передозування. Лікування проводиться досвідченими лікарями-наркологами та психіатрами з використанням сучасних методик. На лікування наркоманії Київ вартість прийнятна та включає кілька етапів та комплекс заходів, спрямований на повне одужання пацієнта.


У нашому центрі ви будь-якої доби можете отримати всю необхідну допомогу та підтримку. Телефонуйте зараз: тел. 067 101-47-57!

8 переглядів
bottom of page