top of page
  • Фото автораАндрій Кошара

Вплив наркотиків на організм людини

Люди схильні вважати, що істотну шкоду організму може завдати лише систематичне вживання наркотиків. Насправді навіть одноразове вживання психотропних препаратів може викликати психічний розлад, якого складно позбутися. Реабілітаційний центр для наркоманів у Києві надає психологічну та медичну допомогу хворим незалежно від стажу вживання наркотиків.

Вплив наркотиків на фізичне здоров'я людини

Наркотики викликають сильну фізіологічну та психічну прихильність. Більшість наркотичних речовин, які вдається роздобути наркоманам, мають низьку якість. Тому при вживанні наркотиків насамперед страждає печінка, потім порушуються ментальні функції, страждає імунітет. При вживанні ін'єкційних наркотиків високий ризик захворіти на ВІЛ та тромбоз. При зловживанні опіатами з організму вимивається кальцій: починаються проблеми з кістками, залежний втрачає зуби.

При курінні гашишу чи будь-якої іншої трави під ударом виявляються легені: зростає ризик бронхіту та онкології. Крім того, з легких наркотиків наркомани часто переходять на більш важкі речовини, такі як героїн, з потребою регулярного збільшення дози.

Особливо небезпечні наркотики для організму, що розвивається. У підлітків сповільнюється статевий розвиток, страждає на серцево-судинну систему, з'являється аритмія. Якщо батьки зауважують, що підліток став поводитись підозріло, не варто відтягувати похід до нарколога.

Отримати кваліфіковану допомогу в Києві за підліткової наркоманії зараз нескладно. Варто насторожитися, якщо дитина стала легко збудливою і агресивною або, навпаки, загальмованою, сонливою і забудькуватою. Різні наркотики мають різний вплив на організм. Якщо седативні препарати заспокоюють та притуплюють апетит, то амфетаміни збуджують нервову систему.

Отримати допомогу при наркотичній залежності у Києві можна конфіденційно. Анонімне лікування без постановки на облік допомагає повернутися до повноцінного життя без остраху бути засудженим соціумом.

Залежність та психічні розлади через наркотики

Залежність від наркотиків, всупереч поширеній думці, може сформуватися після першої дози. При цьому не має значення вид наркотику — це може бути героїн або екстазі, і марихуана. Тяжким наслідком зловживання стає повний розпад особистості.

Під впливом деяких наркотиків, наприклад канабіноїдів, посилюється агресія, що нерідко стає причиною протиправних дій. Нерідко вживання наркотиків супроводжується депресією, параноєю, тривожністю, розчаруванням, апатією, панічними атаками. Крім того, з'являються розлади пам'яті, в цілому страждає інтелект, можуть виникати галюцинації навіть у тверезому стані. На тлі постійного нервового виснаження та безсоння з'являються думки про суїцид.

Особливо небезпечні наркотики — галюциногени: навіть одноразове приймання психоделіка ЛСД або екстазі може спричинити синдром HPPD. При прояві синдрому людина перестає розрізняти межу між реальністю та фантазіями, вона живе немов у кошмарному сні.

Реабілітаційний центр наркозалежних у Києві надає допомогу та професійний супровід наркоманам зі стажем та тим, хто щойно став на цей слизький шлях. Залежно від виду наркотику та стажу вживання розробляється індивідуальна програма реабілітації.

У нашому центрі ви будь-якої доби можете отримати всю необхідну допомогу та підтримку. Телефонуйте зараз: тел. 067 101-47-57!

10 переглядів
bottom of page