top of page
  • Фото автораАндрій Кошара

Популярні наркотики у підлітків — види та наслідки

Допомога наркозалежним у Києві часто потрібна не лише дорослим людям, а й підліткам. Це пов'язано з тим, що вік тих, хто вживає наркотики, постійно знижується. Зараз можна виділити цілу низку наркотичних речовин, якими захоплюються саме підлітки.

Наркоманія та підлітки

Наркотики реалізуються відкрито, а реабілітаційний центр наркоманії під Києвом звертається дедалі більше підлітків. Речовини поширюються через інтернет-ресурси, до того ж деякі продаються у вигляді медичних препаратів, які можна придбати без рецепта в аптеці. Підліток — несформована особистість, він дуже емоційно слабкий, він допитливий, піддається впливу однолітків, хоче швидше подорослішати. Через те, що такі особи ще незрілі, вони не розуміють усієї шкоди.

Пристрасть стає важкою проблемою, веде до серйозних ушкоджень організму, багатьом доводиться звертатися до реабілітаційного центру для наркоманів у Києві. Найчастіше першу дозу знаходять на дискотеці, дворі, іноді навіть у школі, і навіть безплатно. Підлітки приймають заборонені речовини просто для того, щоб спробувати, що таке ейфорія, наркотичний кайф.

Поширені наркотики серед підлітків

Фахівці виділили цілу групу компонентів, тобто найпоширеніші серед молоді наркотичні речовини. Насамперед це марихуана — наркотик, доступний майже кожному. Деякі його вживають у вигляді сигарет, або ж у вигляді диму. Цей наркотик вважається легким, але викликає досить сильну залежність, і вимагає згодом підвищення дози. На початковій стадії будь-які побічні ефекти відсутні, але надалі виробляється звикання, зниження працездатності, депресивний стан.

Екстазі — наркотик напівсинтетичний, має цілу низку побічних ефектів, викликає ейфоричний стан, також посилює рухову активність. Через те, що в даній речовині є цілий ряд хімічних речовин, може виникнути сильне отруєння і навіть смерть. Цей наркотик також відноситься до легких, але має цілу низку побічних ефектів. Внутрішні органи руйнуються, він сприяє сильному зниженню температури тіла, потрібна допомога наркоманам Київ.

Наркотики типу оксиконтин — це може бути кодеїн, також може бути морфін, героїн. Всі вони відносяться до опіоїдних, дуже небезпечні для кожної людини. Такий наркотик вимагає обов'язково отримання нової дози. Цей наркотик не вважається легким, тому що будь-яке передозування призведе до смерті, до того ж він руйнує роботу серця, печінки, нервову систему. Також поширеним є кокаїн, цей препарат коштує досить дорого, але більшість підлітків із забезпечених сімей віддають перевагу саме йому. Попри натуральне походження, звикання виникає після першого приймання.

При постійному вживанні відбувається порушення психіки, серцеві напади, виникає інсульт.

Також поширеними є спайси та солі, це синтезований наркотик, у них немає певного переліку, вони постійно змінюються, викликають миттєве звикання. Вони доступні для молоді, але викликають сильне звикання, можуть спровокувати самогубство або змусити вчинити злочин щодо оточення.

Вчасно почніть лікування дитини та уникніть руйнівних наслідків!

У нашому центрі ви будь-якої доби можете отримати всю необхідну допомогу та підтримку за адресою вул. Гонгадзе 32б та вул. Кирилівська 115/3
Анонімна консультація за телефоном 067 101-47-57

6 переглядів
bottom of page